The Devil May Cry

A Devil May Cry fanok oldala.

Arius

 • Arius az első ellenfél a Devil May Cry 2-ben. Nagyon gazdag üzletember, akinek van egy Uroboros nevű nemzetközi cége. Meg akarja találni a legendás Arcana-kat, műtárgyakat melyek segítségével megidézhetné a dmémont, Argosaxot, hogy erejével uralma alá vehesse a világot. Bár a jkáték kezdetétől fogva csak egyszerű ember, mégis képes jópár erős varázslatra melyekkel harcolni képes a démonvadászok ellen, mint például Dante ellen, és képes bármilyen általa választott démont létrehozni.  A vége felé, Luciarészénél, úgy tűnik Arius túlélte a harcot Dante ellen. Felerősödve Argosax erejével (amely úgy néz ni megszállta őt), Luciának azt mondja ő az első démoni változata, de ahogy vesztéhez közeledik egy hatalmas lénnyé alakul, és egy szakadék keletkezik az utcán a harc vége felé.

Arkham

 •  Arkham egy tudós akinek emberfeletti képességei vannak, és rendkívül nagy tudása a démonvilág mondaköréről. Kopasz, nincs szemöldöke, és egy seb fedi az arca bal oldalát, amely néhány átkötő videón pulzál. Eredménye annak az elrontott rituálénak, amely során magát démonná akarta változtatni felesége feláldozásával. Mint lányának Lady-nek, neki is  heterochromiája van. Arkcham legtöbb jelenetében egy könyv van a kezében, még a harcok során is.
 • Egyike a fő ellenfeleknek a Devil May Cry 3-ban, először az első küldetésben tűnik fel, amikor is besétál Dante üzletébe, hogy átadja testvére Vergil meghívását.
 • Arkham egy igen ügyes manipulátor, Dante-t Vergil-t és Lady-t egymásnak ugrasztja, kihasználva a személyiségüket és vágyaikat. Vergil-nek a talpnyalót játssza el aki segíteni akarja, miközben ellene szervezkedik. Gúnyolja, később felbőszíti Lady-t, az ellene érzett bosszúvágya hajt, később meggyőzi hogy gonosz tettei mind Vergi hibája. Dante-nak egy látszólagos bennlakó, Jester formájában jelenik meg, kigúnyolva ahogy váltakozva segíti és kihívja őt. Terve sikeres, és kinyitja a kaput a démoni világba. Ő az első aki megszerzi a Force Edge-t és az erejét Eva amulettjének összeillesztett feleivel, Sparda erejének nagy részét is megszerzi és felveszi Sparda démoni formáját. Az erő elborítja őt és egy alaktalan valamivé alakul amikor Dante ellen harcol. Legyőzik amikor Vergil összeáll Dante-val és kiűzik a démoni világból, de Lady az aki végül is megöli.
 • A speciális verziójában a játéknak megjelenik mint egy újabb főellenség figura (Jester ként) amellyel a játékos megküzdhet. Adam Clark szinkronizálja mind mint Arkham és mint Jester, a kreditben "Adam D Clerk" ként említik. Arkham eredeti neve Hyne (ejtsd: Hei-neh) lett volna, de Reuben Langdon (Dante) úgy gondolta nem lesz jó Angolul és meggyőzte a Capcomot hogy változtassák meg. Jester neve eredetileg Joker lett volna.

Argosax a káosz

 • Egy  igen igen erős démon úr aki harcolt Sparda ellen. Argosax egyszer az uralkodója volt a démon világnak amit Sparda elzárt. Teste számos az első és második játék főellenségeiből áll.  Argosax belsejében ott van az ember akire "A Megtestesült Rém" ként utalnak. A Rém kissé változtatja az alakját a harc során  néha izmosabb, máskor nőiesebb formára. Ő z utolsó főellenség Dante részében. Arius tettei megnyitották a kaput, amelyen Argosax átjöhetett. Hogy ezt megállítsa, Dante átment a démoni világba és legyőzte a démont. Sem Rémnek Sem Argus-nak nincs egyetlen beszéd sora a játékban. Rém és Argosax külön főellenségek, bár egy entitás.  A Megtestesült Rém Argosax igazi formája, Az Argosax forma pedig inkább csak afféle burok.

Mundus

 • A Devil May Cry univerzumában Mundus a démoni világ királya. Sparda legyőzte 2000 évvel a játékok történései előtt. Megjelenésre a tipikus angyal kinézet, több tucat láb magas,fehér toll borította szárnyal és egy 3. szemmel a homlokán. Legtöbbször egy hatalmas márványszobor belsejében időzik, és így látja őt Dante és Trish is legelőször. Nem törődik azokkal aki hűségesen szolgálják őt, elmegy egészen odáig hogy megöli egyik tábornokát amiért az veszített Dante ellen.
 • Mundus szolgálja a fő ellenfél szerepét a Devil May Cry-ban, megteremti Trish-t hogy Dante-t Mallet szigetére csalogassa. Ott Mundus és a szolgái megpróbálják megölni Dante-t, de Dante a végső győztes, megnyerve Trish hűségét és legyőzi Mundus-t aki megígéri hogy még egyszer visszatér. Egy kisebb megjelenése a Devil May Cry 3 végén fordul még elő, ahol 3 gömbként jelenik meg amiket elektromosság vesz körül. Ez az a formája amiként legelőször megjelenik a Devil May Cry-ban.
 • A Viewtiful Joe-ban (Play Station 2) Captain Blue-ként jelenik meg hogy bosszút álljon Dante-n és Trish-en. Tony Daniels szinkronizálja a karaktert.

Sanctus

 • Sparda kitalált helyettese és a Kard Rendjének vezetője, látszólag Dante orvul megöli a játék elején. Sanctus-t a Rend történetének legjobb vezetőjeként ismerik el és előtte a Szent Lovagok tábornokaként szolgált. Valójában ő áll a Devil May Cry 4 cselekményei mögött és talán ő vette rá Dante-t hogy Fortunába mennyen.  A 'halála' után felélesztették a 'felemelkedési ceremónia' által egy folyamat amely során az ember megkapja egy démon kivonatát. Ezután folytatja a szerepét mint a Kard Rendjének vezetője. Végül megkéri Credo-t hogy fogja el Nero-t miután Agnus informálja hogy démoni erő birtokában van. Miután Credo képtelen erre a feladatra Agnus fogjul ejti Kyrie-t. Nero megpróbálja megmenteni miután legyőzi Agnus-t de Sanctus közbeavatkozik és elmenekül vele. Azután Sanctus  Kyrie-t használja  a 'Megmentő' építőanyaga ként, egy démoni építmény amely spirituális és démoni energiákat gyűjtött évszázadok óta. Amikor Nero megütközik vele Sanctus legyőzi és felfedi előtte hogy eredetileg Dante-t akarta a szobor magjának felhasználni. A Megmentő erejét felhasználva  Nero-t elnyeli a szobor,  Sanctus birtokába kerül Yamato amit a 'pokol kapujának' megnyitására használt. Amikor néhány démon megtámadja Fortunát ő irányítja a Megmentőt és a Rend 'Angyalait' és utasítja őket hogy irtsák ki a démonokat mialatt kihirdeti a 'Megmentő eljövetelét'. Sanctus ezután beleolvad a szoborba és nem is látjuk egészen addig amíg Dante erőfeszítései hatására Nero ki nem szabadul és meg nem küzd a Sparda-viselő Sanctus-szal, majd legyőzi és megöli. Liam O'Brien szinkronizálja.

Vergil

 • Vergil Dante ikertestvére, bár a kettő inkább poláris ellentettjei egymásnak, Dante-val ellentétben Vergil megragadja démoni örökségét. Ő a vezető ellenfél a Devil May Cry 3-ban és játszható karakter a játék Speciális kiadásában. Miután Arkham elárulja őt a játék 2.fejezetének végén (13. küldetés),  összeáll Dante-val a vége fele mielőtt visszatérne gonosz szerepéhez. A játék során Vergil keresi a módot hogy feloldja Sparda zárját, és megszerezze apjuk teljes erejét önmagának figyelmen kívül hagyva ennek az emberi világra tett hatását. Ehhez szüksége van Dante amulett felére, ezért kicsalogatta testvérét hogy erővel vegye el. A párbeszédje a 8. küldetés végén arra utal hogy azért keresi ezt az erőt hogy kiegyenlítse azt hogy nem tudta megmenteni anyjukat. Vergil háromszor küzd meg Dante-val a játék során. Az első harc a Temen-Ni-Gru legtetején történik meg, ahol Dante-t könnyedén legyőzi majd elveszi Dante amulettjét. A második harc a torony legalján történik ahol is döntetlenig jutnak mielőtt megzavarják a harcot.  A harmadik harc a démoni világ bejáratának közelében történik ahol végül Vergil-t legyőzik. Amíg Dante visszamenekül az emberi világba Vergil a maradást választja. Ha a játékos képes 100 démont legyőzni  a Kredit vége előtt, akkor egy átkötő videót láthat ahol Vergil egy vértócsából támaszkodik fel, az égre nézve 3 gömböt lát - Mundus ahogy legelőször megjelent a Devil May Cry-ban.  Vergil eldönti hogy ha az apja képes volt legyőzni Mundus-t akkor őneki is sikerülnie kell, majd készenlétben tartva kardját megrohamozza a gömböket. Vergil túléli az ütközetet Mundus-szal, de rabul ejtik és agymosáson megy keresztül. Az első játékban  egydémoni sötét lovag ként jelenik meg akit Nelo Angelo-nak hívnak (ami a rossz fordítása a Nero Angelo-nak).  Dante háromszor küzd meg Nelo Angelo-val a Devil May Cry-ban, és minden alkalommal amikor  meglátja Dante amulettjét elmenekül.  Az utolsó ütközetben Nelo Angelo felfedi arcát és kiderül hogy Vergil az.  Végül Nelo Angelo úgy tűnik felrobban hátrahagyva fél amulettjét. Daniel Southwoth szinkronizálja a Devil May Cry 3-ban.
 • A Kard Rendje felhasználta Nelo Angelo darabjait hogy megalkossa a Binaco Angelo-ka, mesterséges démonok amelyek egy páncélruhából állnak amit egy emberei vagy démoni lélek erősít.
 • Vergil kardját, Yamato-t Nero használja a Devil May Cry 4-ben, amely akkor áll össze amikor Nero belső démonja felébred.  Dante vissza akarja szerezni Yamato-t Nero-tól mondván  hogy a testvére kardja, amelyet a a két világ közötti átjáró elzárására használtak és hogy a családban kell maradnia. Végül Dante rábízza Nero-ra  Yamatot bizalma jeléül.

Recent Videos

1327 views - 0 comments
1286 views - 0 comments