The Devil May Cry

A Devil May Cry fanok oldala.

Dante

 • Dante egy zsoldos aki démonok megölésével foglalkozik. Küldetése hogy üldözze azokat akik megölték az anyját és elrosszították testvérét. Az egyik fia Spardának, egy nagy erejű démonnak aki fellázadt a démon birodalomnak és legyőzte seregét. A démoni öröksége által számos emberfeletti képességekkel rendelkezik, melyeket számos fegyverrel kombinálva használ fel céljai teljesítéséhez. A karakter úgy lett megtervezve hogy illeszkedjen Hideki Kamiya (A Devil May Cry készítője) elképzeléséhez egy "laza és Stílusos" emberről, a személyiségét pedig egy a Cobra című mangasorozat névleges szereplőjéről lett mintázva. A karaktert jól fogadták a játékosok, és gyakran úgy listázták mint a játékvilág leglazább karaktere.
 •  Koncepció és újratervezés:
  Dante a Devil May Cry-ban debütált, egy játékban amely eredetileg a Capcom Resident Evil játéksorozatának következő darabja lett volna. A sorozat készítője Hideki Kamiya idézte a névleges karakterét a Cobra című mangasorozatból, amely Dante személyiségét adta. Kamiya ötlete alapjául az szolgált amit ő  úgy ír le mint "stílusos" vélt--egy hosszú kabát, amely től a karakter "feltűnő" lesz, szellemes mint egy "Angol fickó", és nem dohányzó, mert Kamiya szerint az még lazább. A karakter vöröset visel, mivel Japánban az a tradicionális szín egy hős figura számára. Kamiya Dante-t úgy is leírt mint "az a karakter akivel garantáltan elmennél inni egyet", valaki aki nem felvágós, helyette inkább "valami nevetséges, csintalan viccel"  nyerné meg a közönség figyelmét. Hozzátette ennek az aspektusnak az volt a célja, hogy ismerős legyen a közönség számára.
 •  Jellemzők:
  Dante egy zsoldos aki paranormális esetekkel fogylalkozik, melyet démonölésnek ír le. Izmos, fehér haja van és a legtöbbször vörös bőrkabátot/viharkabátot visel. Dante arzenálja lő- és közelharci fegyverekből áll. Köztük "Ebony és Ivory" iker kézifegyverek, melyeket soha nem kell újratölteni, és néhány kard mint például "Rebellion" és "Force Edge". A pisztolyok kézzel készítettek és a következő felirat var rájuk gravírozva: "Tony Redgrave Számára, A .45 Wark Művészet Által". Természetfeletti képességekkel rendelkezik fél-démon létének köszönhetően. Ez ad neki képességet egy ideiglenes átalakulásra, melyet "Devil Trigger"-nek neveznek. Ebben az állapotban Dante gyorsabb, regenerálódik az élete és több képességgel rendelkezik a közelharci fegyvereivel.Dante magabiztos a harcaiban,és gyakran kigúnyolja a főellenség karaktereket mielőtt megküzdene velük.
  Dante az egyike Saprda ikreinek. Sparda egy démoni lovag volt aki az emberek mellé állt, és visszaszorította az emberi világ invázióját 2000 évvel ezelőtt. Sparda halála után Dante-t és a testvérét Vergil-t anyjuk Eva nevelte. Még kiskorukban a családot démonok támadták meg, amely Eva halálához vezetett. Ez az esemény vezetett Dante fogadalmához, mely szerint démonokra vadászik hogy felkutassa anyja gyilkosait.

 

Nero

 • Nero a Devil May Cry 4 egyik fő karaktere, ez az első megjelenése a sorozatban és a szerepe megegyezik a sorozat főszereplőjével Dante-éval. Egy árva akit a Rend befogadott, úgy neveltetett hogy a Szent Lovagok egyikévé váljon a Sparda-imádó vallásban melyet "A Kard Rendje" néven ismernek. Nem jön ki jól másokkal, és jobban szeret egyedül dolgozni, így a legtöbbször a Rend "speciális megbízásait" kapja. Egy kardot hord melyet Vörös Királynőnek neveznek,  egy revolvert melyet Kék Rózsának hívnak, és az "Ördög Hozó" erejét a jobb karján. Számos démon legyőzésével Nero képes megnövelni az Ördög Hozó erejét. Nero megszerzi Yamato-t, Vergil Kardját amely elérhetővé teszi számára a Devil Triggert, amely megidéz egy Ördög avatart hogy harcoljon vele együtt.
 • A Devil May Cry 4-ben Nero Dante-t először ellenségnek tekinti, de ahogy a történet előrehalad rájön hogy a Rend az amely szervezkedik valamiben. Nero szerepeket vált, először Szent Lovagként válaszokat keres, majd nagy erejű démonölő lesz mikor a Rend elfogja Kyrie-t. Végül Nero és Dante összefog hogy legyőzzék a Megmentőt, és megmentsék Kyrie-t a folyamat során. Nero és Dante végül jó viszonyba kerülnek, amikor is Dante rábízza Nerora a kardot, Yamato-t amely eredetileg a testvéréé.
 • A karaktert Johnny Yong Bosch szinkronizálja.

Trish

 • Trish első bemutatkozása a Devil May Cry-ban történik meg, majd a Devil May Cry 2-ben is szerepel, mint játszható karakter (ahol is a megjelenése csak bónusz és nem a történet része), ezen kívül a Viewtiful Joe: Red Hot Rumble PSP verziójában is szerepel. A Devil May Cry Novella 2. kötetének anime verziójában is feltűnik.
 • Trish aki nagy hasonlóságot mutat Dante egykori anyjával Evaval,  Mundus kreálmánya. Démoni természetének köszönhetően számos természetfeletti képességekkel rendelkezik, mint az emberfeletti erő, és villám erők. Az első játékban felbéreli Dante-t hogy megakadályozz, hogy Mundus elfoglalja az Emberi világot a kapu kinyitása segítségével a Mallet szigeten. Később a játékban Dante rájön, hogy Trish Mundus szolgája és hogy az anyjával való hasonlósága a terv része volt hogy a szigetre csalogassák és Mudus szolgái megölhessék őt. Bárhogy is, érzelmeket táplál Dante fel, így segíti őt legyőzni Mundus-t. A játék epilógusában együtt dolgozik Dante-val az átnevezett "Devil Never Cry"üzletben. Az animében azóta már külön dolgozik,de néha feltűnik hogy újra együtt dolgozzon Dante-va, aki nyílt meghívást adott neki, mely szerint bármikor visszatérhet. Trish ismét feltűnik a Devil May Cry 4-ben hogy még egyszer együtt dolgozzon Dante-val. Álcázza magát mint Gloria, a Szent Lovagok vezetője.  Ezt a magas pozíciót nemsokkal azelőtt szerzi meg mielőtt a démoni építményt a Megmentőt befejeznék. Trish-t Sarah Lafleur szinkronizálja a Devil may Cry-ban, Danielle Burgio a Devil May Cry 4-ben, és Atsuko Tanaka (Japán hang), Luci Christian (English) az animében.

Lady

 • Lady először a Devil May Cry 3-ban jeleni meg, később az arról készült mangában, a 2007-es animében, és a Devil May Cry 4-ben is. Számos átkötő videóban, harcol Dante-val, mint egy főellenfél karakter, majd összeáll Dante-val a játék záró kreditje alatt, de nem irányítható a játékos által. Ezen kívül ő adja a játék bevezető narrációját is, elmeséli hogyan találkozott Dante-val és Vergil-lel, és hogy hogy választotta Dante az üzletének a "Devil May Cry"nevet, amely ahogy ő mondta valami olyasmi volt amellyel Dante enyhíteni próbálta testvére elvesztését.
 • Az eredeti nevét Mary-t az apja Arkham adta, amelyet feladott amikor az apja megölte az anyját. Dante akkor szólítja először "lady"-nek amikor nem hajlandó elárulni a nevét, majd elfogadja azt mint az igazi neve. Mint apjának neki is heterochromiája van. Bár csak normális ember, rendkívül gyakorlott a lőfegyverek terén, és rendkívüli akrobatikus készséggel rendelkezik közelharc terén. Legerősebb fegyvere a Kalina-Ann, egy átalakított rakétavető, hasonló a MANPAD-ekhez, az anyja után elnevezve. Az anime sorozatban egyedül dolgozó ördog vadász, aki néha Dante segítségét kéri, illetve a pénzt amivel tartozik neki.
 • A Devil May Cry 3-ban és a Devil May Cry 4-ben Kari Wahlgren szinkronizálta. Az animében Fumiko Orikasa, az angol verziójában Melissa Davis szinkronizálta.

Lucia

 •  Lucia Dante-val egyetemben a Devil May Cry 2 főszereplői. Lucia egy gyors és fürge harcos, két választékosan gyártott íves tőrt használ. Mint Dante ő is képes a Devil Trigger-re, átalakulni egy démonná amely madár szerű. Lucia tagja a Vie de Marli, egydémoni vérrel rendelkező őrök klánjának.
 • A szigetére csalogatja Dante-t, hogy a mostoha anyja Matier segítségét kérhesse Arius - egy gonosz ember aki démoni paradicsommá változtatta a szigetüket - legyőzésében. Dante beleegyezik, és ő és Lucia külön kezdenek bele küldetésükbe. Később a játékban kiderül hogy valójában ő "Chi", akit Aius teremtett, de elhagyott mint "kudarc".Bárhogy is ez nem változtatja meg a céljait és folytatja a küldetését. Amikor megérkezik Arius-hoz Dante már legyőzte. Dante fogy egy motorbiciklit és a démoni világba megy hogy még több ördögöt öljön meg. Miután Dante elment, Arius, most már teljesen szörnyeteggé alakulva felemelkedik az épület romjai alól. Lucia szembeszáll vele és győz. Végül Lucia Dante üzletében vár, egy érmét pörgetve. Éppen ezután Lucia az üzlet előtt egy motorbicikli hangját hallja, majd kirohan. A karaktert Francoise Gralewski szinkronizálja.

Sparda

 • A Devil May Cry univerzumban, Sparda egy démon aki fellázadt sajátjai ellen, hogy megmentse az emberi világot 2000 évvel a Devil May Cry eseményei előtt. Számos démont legyőzött, és a vezetőjüket Mundus-t, mielőtt bezárta volna a kaput a démoni világba, a saját és egy halandó papnő vérének feláldozásával. Ez a tett tett őt legendává az emberi világban, és elnyerte az elnevezést a Legendás Sötét Lovag Sparda.
 • Halála után Sparda erejének java a démoni világban lett elrejtve, belezárva a kardjába - The Sparda/Force Edge, csak egy amulettel lehet elérni amit az emberi világba hozott. Az amulett amelyet két részre lehet választani, szintén a kulcsa volt a kapu bezárásának. Az ereje megszűnik a két felet szétválasztják.  Élete végén Sparda letelepedett ember feleségével, két fiuk született Dante és Vergil. Eva-nak adta az amulettet ajándékként, amelyet ő a fiainak adott szétválasztva. Vergil és Dante is kapott egy-egy erős, elbűvölt kardot az apjuktól, Rebellion-t Dante, Yamato-t pedig Vergil kapta. A Devil May Cry 4-ben  egy szekta szervezet a Kard Rendje Sparda-t egy isten-figurának nevezte aki a fővárosuk felett, Fortuna felett uralkodott. Bár nem tudni hogy halt meg, Dante rájön hogy az emberek közt nagy a zavarodottság Sparda körül és hogy valójában ki is volt ő.

Recent Videos

1327 views - 0 comments
1286 views - 0 comments